SAJTOS APRÓSÜTEMÉNY > perec és ünnepi formákban

2013-01-02

sponsored links


Az ünnepek ideje alatt sem vittük túlzásba a dõzsölést (sõt, én fogytam :)). Nem sütöttem-fõztem ész nélkül az elmúlt 1-2 héten, mindenbõl csak annyi készült, amennyire épp szükségünk volt. Na, ezt a bevezetõt csak azért írtam le Nektek, hogy ne csodálkozzatok, ha én januárban is esetleg ontani fogom a recepteket a blogon (bár ez attól is függ majd, mennyi idõm lesz). Nem mondom, hogy ki vagyunk éhezve, de eltelve sem vagyunk. :)

...és hogy tegyünk egy kis kitérõt az ételek világából... Ti mit szóltok a januárhoz? Én nagyon nem szeretem. :( A hangulatos, fényekkel teli ünnepek után a január annyira szürke és sivár > de hasonlóan érzek a február iránt is. Viszont annyira repül az idõ... biztos vagyok benne, hogy ez a két hónap is ugyanúgy elsuhan, mint az összes többi.

Visszatérve a sós aprósüteményre... csak ajánlani tudom akár perec formájában egy sima hétvégi nassolni valónak, vagy ünnepi formára kiszúrva. Kevés hozzávaló szükséges, a tésztája pedig annyira jó állagú, hihetetlenül könnyû vele dolgozni (nyújtani, szaggatni). Megsült állapotban pedig nagyon finom omlósan ropogós.

Perec formával

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2 dkg friss élesztõ ...

Folytats a blogon ... gabicsek.blogspot.com/2013/01/sajtos-...

sponsored links

Keres?s